39

Comentarii

Postat pe
Dec. 31, 2009

Adaugat de
Alina Gorghiu
la 05:12 pm
uncategorized »

Help!!!!

Eu sunt neinspirata – sigur, daca sunteti extrem de malitiosi ati putea gasi calificative chiar mai dure decat cel folosit de mine :) . Adica nu sunt in stare sa gasesc modalitatea in care sa ma votez, pe mine, ma, m (mai tine minte cineva acuzativul de la gramatica de a 8-a?), cat si pe nenea Gigi, in topul celor mai bine imbracati politicieni. Aveti aici articolul de pe realitatea.net. Cine ma face mai desteapta?

PS. Si pe ziare.com Irina Ursu a scris un articol referitor la cele mai bine imbracate femei din politica.

La cat de putine femei suntem in politica, intram cam toate in orice top :)

La muuuuuuuuuuuuulti ani, dragii mei cititori!

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
 

39 comentarii la “Help!!!!”

 1. conteaza says:

  o fi cum zici, dar poza de pe blogul tau nu te avantajeaza deloc:)

 2. Alex says:

  La bărbaţi nu prea poţi să votezi doar îmbrăcămintea. Mie sincer mi s-a părut cel mai bine îmbrăcat Crin Antonescu. Şi prin “bine” înţeleg mai liber şi natural decât ceilalţi, dar şi corect în acelaşi timp. :-)

  Cât despre doamne, Elena Udrea a luat ochii prin ţinutele total neinspirate. Ar trebui să te votezi cu încredere şi fără ezitare.

  La mulţi ani.

 3. conteaza

  sunt convinsa ca ai obsevat autoironia mea, nu? :)

  Alex

  Pai in ritmul asta poate ma las de politica si de avocatura si ma apuc de vestimentatie. Ce zici? :) La multi ani

 4. Ixab says:

  Foaie verde ca paunu’, Alina e numaru’ unu!:-) La multi ani! La noapte cu ochii pe cer pentru Luna plina albastra.

 5. Ixab

  Sa nu ratezi pozele in noaptea asta. La multi ani si tie si petrecere frumoasa

 6. Deceneu says:

  La multi ani si la multi fani!

 7. Toni says:

  Păi în noaptea asta nu hainele contează… Mai degrabă absenţa lor!
  Hai să trecem pragul, poate ne mai revenim… Dincolo…
  Revelion strajnic, Anul Nou cu fericire!

 8. Marius Mina says:

  Un an bun cu sanatate si multe impliniri ,Alina.
  La multi ani !

 9. ROBERT HORVATH NEW YORK says:

  MESAJUL DE ANUL NOU AL VIITORULUI REGE AL ROMANIEI PRINTUL NICOLAE
Romania ete o tara comunista!!! Dupa douazeci de ani de la revolutie, puterea economica si politica este in mana mafiei comuniste. Este nevoie de o rasturnare politica si sociala de proportii. .Revolutia monarhica nu este a revansei. Toti membrii societatii trebue sa beneficieze de aceleasi drepturi si datorii. Numai in aceste conditii se poate vorbi de neutralitate politica si un rege al tuturor.
” Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas important.
M-as implica in reconstructia tarii pentru a face din Romania un stat puternic, care sa se bucure de incredere pe plan international”

  MONARHIA CA O NECESITATE SI ULTIMA SPERANTA.
Clasa politica romaneasca reprezentativa este o iluzie. Ea reprezinta in totalitate securitata si comunistii care au preluat puterea economica dupa asa numita revolutie. Ea este aliata cu lumea interlopa formata din clanurile tiganesti. Diferenta de titulatura nu reflecta vreo diferenta de program politic sau social. Daca ideia lustratiei ar intra in functiune 95% din oamenii politici ar disparea cu parlament cu tot. Geana a fost ofiter acoperit in USA iar aparteneta lui Basescu la securitate este cunoscuta de toata lumea. Democratia politica fara democratie economica este inexistenta. Romania este un stat mafiot in care 5% din populatie detine capitalul si bogatia intregii natiuni. Restul populatiei nu detine nimic sau a luat drumul strainatatii. Revenirea monarhiei fara o schimbare structurala a societatii ar fi o parodie groteasca. Cu alte cuvinte revolutia furata de comunisti trebue continuata preferabil pe cale democratica. Baza ei este lustratia politica si o politica economica care sa incurajeze creiarea de capital in afara clicii de beneficiari. Statul mafiot trebue dezmembrat. Continuarea revolutiei anticomuniste nu este cea a revansei ci a creierii de drepturi si datorii egale pentru toti. Monarhia constitutionala este tocmai garantia acestui lucru. Deschideti : http://devanewyork.blogspot.com/
La noi se minte pe rupte pentru a se castiga timp. Romania nu este pe marginea prapastiei ci chiar in prapastie. Este un stat in faliment economic. Criza economica si politica va creia in curand o societate in dezagregare in care oamenii vor iesi in strada. Criza politica va devenii perpetua iar Romania un stat de neguvernat. Se vor incerca solutii din afara sistemului de tip
mafiot balcanic. Monarhia reprezenta un inceput de drum si macar o speranta. Solutia cu primarul Sibiului a fost o ultima incercare pozitiva in aceasta directie . Dar dupa prabusirea acestui proiect nu se intrevede nimic la orizont cu exceptia revenirii la monarhia constitutionala. Criticii mei spun ca visez sau am nostalgii romantice. Daca cineva are o alta ideie de a scoate Romania din criza economica sociala si rasiala ( problema tiganilor) trebue ascultat cu atentie. Din punctul meu de vedere si sper si a altora monarhia reprezinta o necesitate. Am trimis pe aceasta tema o scrisoare printului Charles care a binevoit sa-mi raspunda. Ea se incheie spunand ” Revenirea la monarhie prin varul meu printul Nicolae este interesanta si
trebue luata in considerare dar in ultima instanta totul depinde de vointa poporului roman ” Sunt cu totul de acord.
Robert Horvath DEVA cineast USA http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

 10. Lilick says:

  La multi ani, Alina! :) Un 2010 de vis!

 11. Daniela says:

  La multi ani ma!>:D:D<
  Toate cele bune pt Noul AN!

 12. Parmalat says:

  La multsi ani draga mea Alina >:D< si sa ai un 2010 asa cum iti doresti :X

 13. Sibilla says:

  La Mulţi Ani, cu sănătate, Succes şi împliniri de suflet !!!

 14. Cepeca says:

  La multi ani Alina ! Sa ai parte de toate bucuriile lumii.

 15. HOMER says:

  CURTEA DE APEL BUCURESTI
  Sectia a VIII a S.C.A. dosar nr. 4416/2/2009

  Domnule Presedinte,

  Subsemnatul,ENE Nicanor George,domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1,Et.8.ap.45,sector 2,descendent al defuncţilor părinţi fireşti şi bunici,în calitate de cetăţean român ,victimă a regimului comunist şi neocomunist ,dar şi luptător anticomunist, în temeiul art. 108 indice 5 (1)(2)c.pr.civ., coroborat cu art.6, art.10(1)[libertatea de exprimare],] 13,14,17,18 C.E.D.O., formulez şi depun prezenta

  CERERE DE REEXAMINARE

  fata de amendarea abuziva a mea- de catre judecatorii infrctori Radu Ionel,GHICA Alina NICOLETA, Patrascu
  Arat ca cel care a savarsit in mod permanent infractiuni in 30.XI.09in cuantum de 500 lei ,solicitand motivat, sa se revina asupra amenzii ilegal aplicate,
  Desi lucreaza inPrimaria Municipiului Bucuresti,se mentioneaza in procesul verbal de indeplinire a procedyurii de ciatrea,ca nu mai lucreaza in PMB,si cu toate acestea se pretinde de catre judecatorii corupti si santajati de lidia barbulescu,ca procedura este indeplinita cu afina Sandu Ana.

  CiteZ din incheierea de sedinta prin care sedovedeste fara echivoc pronuntarea asupra cauzei de catre presedintele Severin –care reprezinta C.A.B.–si deci incidenta revizuirii(ART.27PCT 7):”CURTEA APRECIAZAPROCEDURA LEGAL INDEPLINITA ,IAR IN CEEA CE PRIVESTE CEREREA DE INSCRIERE IN FALS ,APRECIAZA CA NU EXISTA INDICII IN ACEST SENS”
  DACA MAI LUAM IN CONSIDERARE SI SUSTINERILE ORALE CARE NU SAU MENTIONAT IN ACTUL PROCESUAL AL INSTANTEI,ESTE EVIDENTA,NU DOAR LIPSA DE PROFESIONALISM AL JUDECATORILOR ,DAR MAI ALES GRADUL DE PERICOL SOCIAL AL FAPTELOR ACESTOR INFRACTORI CVARE MENTIN SI AGRAVEAZA CORUPTIA JUDICIARA DIN SISTEM
  Nu doar ca sunt indicii transformabile in probe indubitabile,dar exista reaua credinta a judecatorilor -dovedita -prin zadarnicirea permanenta a aflarii adevarului de catre cei obligate sa afle adevarul in cauza dedusa competentei si legalei judecati,sperandu-se ca prin amendarea permanenta a subsemnatuluiu de catre judecatorii criminali ,eu o sa renunt la dreptul meu!
  Judecatorul Severin s-a pronuntat in mod expres pe asa zisa procedura de citare cu SANDU ANA,DIANA MITROI,ASMARANDEI AUREL.AM DOVEDITCA ACESTIA ACOPERA FALSURILE IN ASCTE PUBLICE ,SI ACESTI Ac sunt furiosi ,ca i-am prins cu mata-n sac!acesta este motivul amendariui permanente a subsemnatului,si nu pseudoargumente judecatoresti ordinare –la care apeleza.
  JUDECATORII RADU IONEL SI GHICA ALINA NU AU DECLASRAT CA SE ABTIN ORI SA DECLARE CA NUY SUNT MOTIVE SA SE ABTINA,SI CA CONTINUA SA RAMANA IN COMPLETUL DE JUDECATA,DESI AU FOST RECUZXATI!ACESTA ESTE ALT FALS PRIN OMISIUNE REALIZAT DE MASTRII IN SAVARSIREA INFRACTIUNILOR!
  Acesti judecatori vor sa se instituie pentru inca 3 ani de zile un mecanism de monitorizare a INJUSTITIEI roamne de catre Comisia Europeana
  FARA SA MI SE DEA POSIBILITATEA DEPUNERII UNEI CERERI DE RECCUZARE SCRISE,(INCALCANDUMI-SE GRAV DREPTUL LA APARARE)DUPA O ORA S-A CONSTITUIT COMPLETUL DE JUDECATA DIN CEI DOI JUDECATORI CARE CONSTITUISERA COMPLETUL DE JUDECATA ANTERIOR- RADU IONEL SI GHICA ALINA ADAUGANDU-SE ALT JUDECATOR INFRACTOR PATRASCU HORATIU-UN AUXILIAR AL P.M.B.
  ASTFEL S-A DESFIINTAT CARACTERUL IMPERATIV AL ART.30ALIN 1,DAR SI ART.27PCT1,7, 8 .C.P.C.
  CITEZ DIN CONTINUTUL ART.30 ALIN 1:”RECUZAREA JUDECATORILORSE HOTARESTE DE INSTANTA RESPECTIVA,IN ALCATUIREA CAREIA ,NU POATE SA INTRE CEL RECUZAT”.
  PENTRU CA EU AM RECUZAT ORAL COMPLETUL DE JUDECATA CONDUS DE MAGISTRATUL SEVERIN,SI PENTRU CA JUDECATORUL RADU IONEL SA POATA INTRA IN COMPLETUL CE SOLUTIONA RECUZAREA,ACESTA A SEMNAT IN FALS INCHEIEREA DES EDINTA DIN 30xi,IN SENSUL CA NU S-A MENTIONAT IN ACEST ACT PROCESUAL CA AM RECUZAT COMPLETUL DE JUDECATA CAT SI PE PRESEDINTELE CAB SI CEL DE SECTIE CARE AU REPARTIZAT DOSARUL ACESTOR JUDECATORI CORUPTI!S-A TRECUT PESTE PREVEDERILE EXPRESE ALE ART.30 ALIN 1 CPC,IATA DE CE S-A DESFIINTAT DE CATRE RADU IONEL,APLICAREA ART.30 ALIN 1 COROBORAT CU NEASIGURAREA DREPTULUI DE A DEPUNE CEREREA DE RECUZARE SI IN SCRIS !FALSUL PRIN OMISIUNE CONSTA IN FAPTUL CA NU S-A MENTIONAT IN INCHEIEREA DES EDINTA DIN 30 .xi.09 CA AM RECUZAT COMPLETUL DE JUDECATA ,CAT SI PE CELELALTE PERSOANE –DE CARE DEPINDE SOARTA DOSARULUI-:PRESDEINTELE DE SECTIE CATRE REPATRTIZEAZA DOSARUL SI CARE CONSTITUIE COMPLETUL DE JUDECATA,PRESDINTELE INSTANTEI CARE COORDONEAZa TOTUL !
  DOVADA EXISTA TOT IN CONTINUTUL INCHEIERII SEMNATE SI DEJUDECATORII SEVERIN SI DE RADU IONEL ORI GHICA ALINA:”SOLICITA TERMEN PENTRU ..A DEPUNE MOTIVELE CERERII DE RECUZARE.
  Asa cum rezulta din continutul filei 150,si 151,RADU IONEL IN SOLIDAR CU SEVERIN DANIEL ,AU COMIS UN FALS SI PRIN NEARATAREA IN CONTINUTUL CELOR DOUA INCHEIERI DIN 30 .xi.09(DECI SI AL CELEI PRIN CARE AM FOST ABUZIV SI ILEGAL AMENDAT CU 50 RON)CA EU NU AM RECUZAT INTREG COMPLETUL DE JUDECATA“PE ROL SOLUTIONAREA CERERII DE RECUZARE A PRESEDINTELUUI COMPLETULUI DEJUDECATA….”PE VERSOUL FILEI 150 ,APARE EVIDENTA INTELEGERE A CELOR DOI JUDECATORI “formuleaza cerere de recuzare a presedinteluie completului de judecata …”fara a se referi in mod expres si la completul de judecata,avnd in vedere traficul de influenta al judecatorului Radu Iionel-care facea poarte din complet.
  Datoria noua justitiabililor ,magistratii sunt platitiu,caci noi justitiabilii contribuimr la bugetul de stat.ei magistratii nu sunt direct producatori la bugetul de stat ,ci indirect prin amendarea abuziva a noastra ,a justitiabililor,Si atunci ,cum sa ni se dea noua dreptate!
  ORI RADU IONEL SI CEILASLTI DOI JUDECATORI CARE AU CONSTITUIT ILEGAL COMPLETUL ULTERIOR NU AU TINUT CONT DE ACESTE EVIDENTE .CI AU PROCEDAT CONFORM INSTINCTELOR CRIMINALE ,AMENDANDU-MA ABSOLUT ABUZIV SI ILEGAL!!!!ACESTIA NU SAU PRONUNTAT ASUPRA CERERII DE DEPUNERE A MOTIVELOR DE RECUZARE!1
  SI UN STUDENT DE ANUL 3 PUTEA SA SOLUTIONEZE correct SPETA DEDUSA JUDECATII!.Rezulta in mod clar,ca ceea ce conta era doar buna credinta pe care era obligat sa o aiba magistratii
  INCHEIEREA ASUPRA RECUZARII NU S-A CITIT IN SEDINTA PUBLICA,ASTFEL CA S-A INCALCAT ART.32(1)CPR.CIV .,NWEDANDUMISE POSIBILITATEA SA CUNOSC CONTINUTUL INCHEIERIJDIN 30 xi.09 DABEA DUPA DOUA SAPTAMNI DE ZILE AM AVUT POSIBILITATEA SA CUNOSC ACSTE CONTINUT CARE NU CORESPUNDE REALITATII ARATATE.OCULTISMUL ACTELOR PROCEDURALE ,NEASIGURAREA TRANSPARENTEI REALIZARII ACTELOR PROCEDURAL PROCESUAL ,DOVEDESTE CORUPTIA JUDICIARA DEZVOLTATAT IN ACEST 20 DE ANI BASESCIENI,LA CARE S-A ASOCIAT DOMUNATIA UDMR,PRIN OCUPAREA UNOR FUNCTII NIMPORTANTE IN STATUL ROMAN =AGENTIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI=
  TEXTUL DE LEGE CARE INSTITUIE ASA ZISA INNADMISIBILITATE,CE INTERZICE RECUZAREA TUTUROR JUDECATORILOR INSTANTEI ,= ART .28ALIN 2INDICE 1 C.PR.CIV.=ESTE NECONSTITUTIONAL SI DIN PRISMA FAPTULUI CA SE PRETINDE CA SE DISTRIBUIE ALEATORIU CAUZELE SI NU SE REPARTIZEAZA DE CATRE PRESEDINTA DE SECTIE SAU DE VICEPRESDINTA INSTANTEI.DECI ORICE JUDECATOR POATE DI DISTRIBUIT IN CAUZA RESPECTIVA SI CA ATARE,TOTI JUDECATORII POT FI RECUZATI PE DE ALTA PARTE TOTII JUDECATORII INSTANTEI ,REPREZINTA INSTANTA ,SI AR TREBUI S AREPREZINTE INSTANTA SI NU PE ALTI INFRACTORI ,CUM AR FI CEI DE LA P.M.B..ORI ALTIO PARATI,PARATE!
  IATA DE CE SOLICIT TRIMITEREA DOSARULUI LA C.C.R.[P NTRU A SE SOLUTIONA ACEASTA EXCEPTIE DE NECONSTITUTIONALITATE POTRIVIT ART.146 LITERA d)(LEGEA 47/1992)
  JUDECATORIIU REPREZINTA RESPECTIVA INSTANBTA CAND SOLIRTIONEAZA CAUZA
  ABUZUL DE DREPT al judecatorilor Radu Ionel, GHICA Alina NICOLETA, Patrascu ,Severin Daniel,.din timpul sedintei de judecata din 30.XI.09,consta in incalcarea prevederilor exprese ale codului de procedura civial a,a constitutiei si aconventiei pentru protejarea efectiva a drepturilor omului. Amenda nedemn aplicata asubsemnatului,judecatorul RADU IONEL –deconspirat (caci statea mereu in umbra judecatorului severin-caruia ii impunea solutiile )neputand suporta ca i-am dovedit in fata ca utilizeaza un tratament discriminatoriu fata de mine -pe motiv ca eu nu am origine sociala sanatoasa,fiind considerat stranepot de CHIABUR).JUSTITIA nu este ograda acestor judecatori sau a altora care folosesc JUSTITIA ca pe o FEUDA!Cand a vrut sa ma amendeze eu i-am dovedit ca nu am nici un mijloc de subzistenta si ca obligarea la un lucru imposibil (adica la plata unei sume de bani cu titlu de AMENDA)este NULA,pentru ca un principio de drept fundamental de drept rezida in faptul ca nu poti sa fii obligat sa dai ce nu ai!Ca judecatorii in contradictoriu cu P.M.B.(care vandu-se deja bunul imobil -inainte de judecata)au dat sute de mii de hotarari judecatoresti –in complicitate cu SANDU ANA care dadu-se avizul juridic al operatiunii de vanzare - cumparare- si ca aceste hotarari nu puteau fi puse in executare,se cunoaste deja!
  Aceasta masura de amendare abuziva,dovedeste anexarea nedemna in continuare a justitiei de catre regimul neocomunist criminal,amintind de cele vadit intamplate pana in 1989!Desi am facut dovada lipsei veniturilor prezentand adeverinta de la Primaria sectorului 2 Bucuresti ,judecatorul Radu Ionel –unelta aagentului SECURITTII Basescu TRAIAN ,,abuzeaza de functia avuta,incercand sa salveze INFRACTIUNILE DIRECTOAREI SANDU ANA , ASMARANDEI ,MANTALE MIOARA(acoperind faradelegile confratilor JURISTI care nu ERAU LEGAL, CITATI.
  Eu sunt victima a autoritatilor neocomuniste,si nu pot fi santajat de catre autoritati,la plata diferitelor obligatii ilegale,pentru a mi se inchide gura!!! Ceea ce este nul,nu poate produce efecte valabile !Timpul va hotara cine va invinge : cel asuprit(combatant la ECHR si CPI) ,sau cei ce sunt asupritori:PDL AFILIAT LA EPP! De ce nu apar in tot sustinerile presedintelui in actul instantei ca si ale mele?! "Am cerut in sedinta publica sa imi elibereze o copie dupa stenograma sedintei referitoare la cauza in care sunt oparte,si nu cum judecatorul a mintit dictand gtrefierei sa consemneze ca si fi cerut incheierea de sedinta.Asemenea persoana imbracata in roba face de ras breasla judecatoreasca!"Refacerea actului instantei"punerea de acord cu unele sustineri scrise din prezenta cerere ,dovedeste ca ne aflam in prezenta unui act criminal realizat de un faptuitor caracterizat de un pronuntat pericol social!
  Negarea existenţei corupţiei, şi a corupţilor,in timpul regimului comunist,şi neocomunist de către statistica judiciara politizata,analiza statistico-matematică a criminalităţii,este cauza determinantă a atacării sistemului de drept,ros de fenomenul generalizat al corupţ,asa cum am arata pana la constatare a pretinsei neconstitutionalitati a LEGII CNSAS,s-a dorit ca prin actul normativ,JUSTITIA politizata ,sa acopere deplin POLITIA POLITICA,pe colaboratorii si informatorii ori agentii SECURITATII.Iata de ce s-a cocotat in functia de presedinte al C.S.M.Lidia Barbulescuiei,protejata de agentul Traian BASESCU!Eu sunt un simplu cetatean care am suferit accidente cerebrale din cauza judecatorilor politizati care nu vor sa recunoasca abuzurile comunistilor securisti -realizate fata de persoana si bunurile mele.Noi nu avem nici ce manca ,si cei care ne umilesc ne mai si amendeaza ca sa ne oblige sa renuntam la drepturile noastre! Veti raspunde pentru faptele voastre,nu va bazati pe partidele comuniste pretins democrate,pe conducerea instantelor, parchetelor, pe A.M.R., C.S.M.,ori pe Curtea Constitutionala!Cel tarziu in octombrie 2009, C.E. va activa clauza de salvgardare din cauza coruptilor ce poarta roba de magistrat,in loc ca acestia sa fie imbracati ca toti infractorii aflati dupa gratii, pentru a stii sa n e ferim de acesti lupi imbracati in straie de oaie.
  Toate incheierile,prin care s-a luat masura abuziva de amendare a mea,fac obiectul cererilor individuale la E.C.H.R.si nu numai! Starea deplorabila in care se afla justitia (de 17 ani de zile),este cauzata de traficul de influenta facut de MAFIA politica din România,tara devenita membra NATO si UE- fara inregistrarea unor progrese reale-,ci doar constatate pe hartie -["rapoarte de monitorizare"]
  AMESTECUL POLITICULUI IN JUSTITIE ,CA SI, FAVORIZAREA INFRACTORILOR POLITICIENI TOCMAI DE CATRE MAGISTRATI este dovada ANEXARII NEDEMNE A JUSTITIEI!
  Pentru magistratii corupti si partinici,cele aratate nu reprezinta nici macar o punere in garda,din moment ce ei executa ordinele ilegale date,ori au de aparat INTERESUL DE CLASA si nu aplicarea legii,sens in care le-au si fost repartizate anumite cauze mai sensibile,secrete- de catre conducerea instantei publice.
  Sfidarea maghiara25 septembrie 2006

  Dupa ce s-a chinuit, fara succes, sa puna bazele autonomiei teritoriale, presarand discordie in Coalitia guvernamentala prin sustinerea obsesiva a Statutului Minoritatilor Nationale si a asa-zisei autonomii culturale, Uniunea lui Marko pregateste un nou joc politic: infiintarea “Uniunii pentru Tinutul Secuiesc”. Scopul unei astfel de aliante ramane unul si acelasi: atingerea autonomiei teritoriale ca deziderat fundamental al UDMR. De data aceasta insa, Marko Bela intinde o mana Consiliului National Secuiesc (CNS), grupare cu care UDMR nu s-a aflat pana acum in relatii tocmai prietenesti. Trebuie mentionat ca Uniunea a tratat pana acum cu indiferenta toate proiectele secuilor care vizau autonomia teritoriala a asa-zisului Tinut Secuiesc. Gestul reprezinta insa si o abila stratagema politica. Reluarea in forta a problemei autonomiei teritoriale, cot la cot cu CNS, intr-un moment in care in politica bantuie spectrul alegerilor anticipate, poate atrage un capital politic secuiesc insemnat pentru Uniune. Marko a militat si pentru acceptarea limbii maghiare ca oficiala in zonele in care secuii sunt majoritari. UDMR a facut aceasta miscare si in contextul pericolului in care Uniunea Civica Maghiara poate deveni partid, fapt care ar duce la transarea electoratului formatiunii lui Marko. De asemenea, liderii maghiari urmaresc o lovitura de imagine in conditiile in care Congresul UDMR se apropie cu pasi repezi.
  Autonomia care schimba tara si Constitutia
  Constituirea “Uniunii pentru Tinutul Secuiesc” a fost anuntata, sambata, cu surle de Marko Bela. El nu a pierdut ocazia sa insiste ca acest proiect s-a bucurat de votul majoritar al primarilor din secuime. Intrebat care este termenul la care se va constitui aceasta Uniune, presedintele UDMR a declarat ca “cel mai devreme peste cateva luni”, pentru ca volumul de munca este mare, iar numarul primarilor si consilierilor locali care trebuie consultati in acest sens este considerabil. Marko a explicat ca, pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc este nevoie de schimbarea cadrului legislativ romanesc, dar si a Constitutiei. El a apreciat insa ca actualul Parlament nu ar putea sa modifice Constitutia, pentru ca este nevoie de votul a doua treimi dintre parlamentari, iar in cele mai multe cazuri nu reusesc sa intruneasca jumatate plus unu la motiunile simple. Presedintele UDMR este sceptic pentru moment in ceea ce priveste autonomia Tinutului Secuiesc, dar si-a exprimat speranta ca dupa ianuarie 2007, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, acest deziderat va deveni posibil, pornind de la modelele de autonomie existenete deja in UE. Citat de Mediafax, el s-a declarat convins ca “aceste eforturi vor deveni valori comune atat ale comunitatii maghiare, cat si a natiunii majoritare din Romania, tara care-si asuma spiritul si valorile europene”.

  Primarii si viceprimarii maghiari din Tinutul Secuiesc au adoptat, sambata, la Miercurea Ciuc, in numele comunitatilor lor, declaratia de intentie privind obtinerea prin mijloace legale a formelor de autonomie cuprinse in programul UDMR, incluzand si autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc. Conform declaratiei, in interesul pastrarii identitatii maghiarilor din Romania, semnatarii considera imperativ necesara aplicarea principiilor descentralizarii si subsidiaritatii, inclusiv realizarea diferitelor forme de autonomii. Invocand modelele de autonomii existente in Uniunea Europeana, participantii au decis sa infiinteze, sub denumirea “Uniune pentru Tinutul Secuiesc”, asocierea consiliilor locale din regiune.
  Referendum in cele opt Scaune secuiesti
  Presedintele Scaunului Secuiesc Mures, Fodor Imre, a declarat sambata, ca in sedinta acestui for s-a luat decizia de a i se solicita liderului Csapo Jozsef sa obtina sprijinul conducatorilor Bisericilor istorice pentru autonomie. Fodor a explicat ca in sedinta au fost adoptate cele patru propuneri ale Biroului Permanent al Consiliului National Secuiesc (convocarea Adunarii Nationale Secuiesti, convocarea referendumului pentru ca secuimea sa aiba statut teritorial autonom, modul de organizare a acestuia si invitarea unor observatori neutri din strainatate si din tara) si unele aduse de Scaunul Secuiesc Mures. “Scaunul Secuiesc Mures considera ca pentru sustinerea referendumului trebuie sa se obtina sprijinul episcopilor Bisericilor istorice. Vrem ca acest referendum sa fie anuntat numai daca se reuseste o punere de acord cu CNMT, UDMR si UCM”, a spus Fodor. El a avertizat ca ori se va obtine organizarea unui referendum legal de la autoritatile romane, ori se va recurge la un “referendum intern, neoficial”. Acest aspect urmeaza a fi clarificat in sedinta din 30 septembrie de la Sfantu Gheorghe a CNS.
  “Se preconizeaza convocarea Marii Adunari Nationale a Secuilor in 4 noiembrie si organizarea referendumului, in prima duminica din decembrie”, a spus Fodor, care a precizat ca referendumul direct se va adresat populatiei din cele opt Scaune secuiesti istorice, cuprinzand Harghita, Covasna si jumatate din Mures. “Cetatenii vor fi intrebati daca doresc infiintarea prin lege organica a Tinutului autonom secuiesc. Vom prezenta rezultatul Parlamentului Romaniei si Parlamentului Uniunii Europene. Va trebui bine pregatit, pentru ca decat un referendum nereusit, mai bine deloc”, a conchis Fodor Imre.
  Dupa integrare, dezideratul autonomiei va fi greu de atins
  Presedintele Uniunii Civice Maghiare(UCM), Gazda Zoltan, a insistat ieri ca autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc trebuie obtinuta inainte ca Romania sa devina membru UE. El a recunoscut insa ca, dupa integrarea europeana, dezideratul autonomiei va fi greu de atins. “Salut initiativa UDMR de a constitui <>, dar consider ca este nevoie de pasi urgenti pentru a obtine autonomia Tinutului Secuiesc. In acest context este nevoie de organizarea referendumurilor locale pentru a cere opinia populatiei pe acest subiect”, a spus Gazda. El a cerut astfel sprijin din partea UDMR pentru pregatirea unui astfel de referendum.
  Initiativa lui Marko vizavi de obtinerea unei forme de autonomie teritoriala nu este nici pe departe de ieri, de azi. De altfel, proiectul de lege al Statutului Minoritatilor Nationale a reprezentat un veritabil mar al discordiei in cadrul Coalitiei majoritare. Aceasta in condintiile in care, sub masca “autonomiei culturale” s-a aflat intotdeauna intentia UDMR de a da verde autonomiei teritoriale, prin infiintarea unor structuri administrative proprii si autonome.
  Statutul minoritatilor, obiect de santaj
  O analiza elaborata acum cateva luni de juristii Ministerului Integrarii Europene avertiza negru pe alb ca proiectul sustinut de UDMR este “neconstitutional” deoarece da gir unor paralelisme institutionale de rau augur. Dupa o suita de taraganari procedurale, presarate cu certuri interminabile, Statutul se afla in vizorul Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. Democratii din Comisie i-au acuzat chiar pe udemeristi de “santaj” politic, avertizand ca Uniunea conditioneaza sustinerea proiectului de infiintare al Agentiei Nationale de Integritate de adoptarea Statutului minoritatilor. Nu este insa pentru prima oara cand, de dragul autonomiei teritoriale, Marko buseste initiativele Coalitiei din care face parte. Cand s-a pus problema decapitarii pesedistilor Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu de la sefia Parlamentului, reprezentantii UDMR au acreditat ideea ca isi vor ajuta colegii numai in conditiile in care, la schimb, Statutul Uniunii va trece nestirbit de Camera. De asemenea, prinsi in adevarate lupte cu PD si PC pe tema autonomiei culturale, udemeristii nu au votat in favoarea perchezitionarii casei din Zambaccian, facand front comun cu PSD in jurul lui Nastase. De data aceasta insa, parasind siretlicul “autonomiei culturale”, Marko bate toba oficial despre autonomie pe criterii etnice.

  Daca eu sunt vazut si in present ca un dusman al poporului,atrunci sunt si dusmanul lui,precum considera acesta ca ii este MASS – MEDIA!Iata de ce m-a amendat judecatorul Patrascua:citez din PUNCTUL DE VEDERE depus in,26.05.2009 : “ADVERSARUL POLITIC AL LUI BASESCU,NU ESTE CRIZA,CI EU-cel amendat abuziv in cuantum de peste 62 de milioane lei vechi de catre infractorii imbracati in robe,pentru ca l-am deconspirat ca agent al SECURITATII interne si externe,acesta neramiputand fi sigur % de o candidatura reusita la PRESIDENTIALE !Sau distrus cateva exemplare dar a mai ramas cel putin unul,pentru ca,orice dosar se facea in mai multe exemplare domnule B.T.Trebuie declasificate toate dosarele considerate SECRETE DE STAT,pentru a nu se mai ascunde nici un criminal (ce trebuie dezafectat) sub mantia pretextului “sigurantei nationale”,ori a secretului de serviciu,precum pantecele lacome ale magistratilor indestulati sub roba” ! (nedemn purtata)[adaugarea mea].
  Solicit admiterea cererii ,cu luarea in consideratie a textului pe care m-am intemeiat ,si la care am facut expres referire[art.27pct 7raportat la nesupunerea fata de lege a acestor infractori care incalca legea pentru ca au interese ilegale -fiind asociati cu cei care fiind in P.M.B. savarsesc permanenta infractiuni impotriva celor indretatiti la restitution in integrum!
  Basescu stia ca va invinge prin frauda din moment ce s-a laudat la securistii de la palatul Cotroceni desi acest lucru , urma sa se intample! Voi demonstra acest lucru ,dar nu in instantel romane ,pentru ca nu srepoate afla adevarul in tara care inca este a noastra!
  Poziţia în chestiunea autonomiei Ţinutului Secuiesc
  Scopul UDMR este obţinerea autonomiei teritoriale, aşa după cum a declarat şi liderul organizaţiei Marko Bela: “Ţelul UDMR e autonomia teritorială, care ni se cuvine”"[. Liderii UDMR au participat la o întrunire la Târgu Mureş unde au votat declaraţia de autonomie teritorială a Ţinutului Secuiesc
  După 1989 UDMR a încetinit dezvoltarea economică a zonelor secuieşti. Astfel, în cazul judeţului Covasna, de teama unei “diluări etnice” produsă de o eventuală migraţie a etnicilor români din alte judeţe, s-a dus o politică de descurajare a investitorilor care ar fi dorit să investească în această zonă.[ În ciuda acestui fapt, liderii UDMR insistă să acuze Bucureştiul pentru înapoierea economică din zona secuimii, încercând astfel să găsească un pretext pentru justificarea necesităţii unei autonomii.[ Marko Bela vorbeşte de o “dezavantajare bugetară” faţă de judeţele secuieşti[7 în ciuda faptului că aceste judeţe sunt printre cele cu cea mai mică contribuţie la bugetul României; astfel, de exemplu judeţul Covasna a avut în anul 2006 o contribuţie medie de doar 1.535 lei/cap de locuitor (locul 36 pe ţară), adică de aproape 10 ori mai puţin decât contribuţia medie pe cap de locuitor a unui bucureştean (14.827 lei).[Liderii UDMR vor de asemenea crearea unei regiuni de dezvoltare formată din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.[ Conducători ai unor instituţii centrale, desemnaţi la propunerea UDMR în legislatura 2004-2008
  • Csaba Asztalos, preşedinte, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
  • József Birtalan, preşedinte, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici
  • Károly Borbély, preşedinte, Autoritatea Naţională pentru Tineret
  • Károly Dáné, director general, Editura Didactică şi Pedagogică
  • Attila Gáspárik, vicepreşedinte, Consiliul Naţional al Audiovizualului
  • László GYERKÓ, vicepreşedinte, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului
  • József NEMÉNYI, vicepreşedinte, Consiliul Concurenţei
  • Gergely OLOSZ, director general, Compania Naţională a Uraniului SA
  • Elek PÉTER, director general, Societatea Naţională a Apelor Minerale
  • Barna SZABÓ, secretar general, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice
  • Sámuel SZABÓ, director general, Agenţia SAPARD
  • Sándor SZILVESZTER, inspector general şef, Inspecţia de Stat pentru ControluI Cazanelor Recipientelor Sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat – ISCIR
  • János TALPAS, director general, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism
  • Barna TÁNCZOS, director general, Agenţia Domeniile Statului
  • Ferenc Tóth, director general, Societatea Naţională Romgaz
  • Borbála Vajda, preşedinte, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare
  • Gábor Varga, director general, Oficiul de Stat pentru Invenţii si Mărci
  „Descălecare” Naţionaliştii UDMR rânjesc europeneşte
  Marko Bela vrea înapoi „ţara pierdută la 1918”
  22 OCTOMBRIE 2007
  Lansarea candidaţilor maghiari, cu intonarea Imnului Ungariei
  UDMR promite că va cere Europei autonomia Ţinutului Secuiesc
  Ţara pierdută la 1918”, „casele, p㬬du¬rile, pământurile, steagul”. În această ordine a enumerat liderul UDMR Marko Bela, sâmbătă, la Târgu Mureş, în cadrul festivităţii de lansare a candidaţilor pentru Par¬lamentul European, re¬¬ven¬¬dicările Uniunii pentru maghiarii care trăiesc în România. Evenimentul, desfăşurat sub sloganul „Noua descălecare”, s-a deschis cu intonarea Imnului Ungariei. Lumea s-a ridicat de pe scaune şi a cântat alături de lideri.
  Discursul lui Marko Bela, cel mai radical şi mai explicit autonomist rostit vreodată, a fost aplaudat frenetic. Dacă, până acum, el a vorbit despre autonomie eufemistic, încercând să-i „îmblânzească” sensul şi numind-o „culturală”, apoi „administrativă” sau „regională”, de această dată, preşedintele Uniunii a venit cu o listă de drepturi ale comunităţii maghiare care ar trebui recuperate o dată pentru totdeauna. „În 1526, strămoşii noştri au pierdut şi, pentru un secol şi jumătate, ţara nu a mai fost a noastră.

  Ultima dată, această patrie s-a pierdut în 1918, iar datoria noastră este să redobândim acel pământ pierdut. Să redobândim tot ce am pierdut: casele, pădurile, pământurile, steagul”, a afirmat Marko, în faţa câtorva sute de reprezentanţi ai UDMR, participanţi la eveniment. El a promis că va lupta pentru autonomie, chiar da¬că acest lucru va dura 30 de ani, cum s-a întâmplat în cazul Tirolului de Sud. „Vom încerca la Bucureşti, dar şi la Bruxelles, vom aştepta cât este nevoie. Au trecut 17 ani, poate mai avem nevoie de 13 sau, poate, 3”, a spus preşedintele Uniunii. Declaraţia lui Marko a fost întărită de senatorul Gyorgy Frunda, primul pe lista candidaţilor la Parlamentul European.
  Gyorgy Frunda, primul la lista candidaţilor la Parlamentul European, a vorbit şi el, week-end-ul trecut, colegilor săi despre faptul că reprezentanţii Uniunii vor cere, la Bruxelles, autonomia Ţinutului Secuiesc. „Când votaţi, să vă amintiţi că UDMR va cere Europei autonomia Ţinutului Secuiesc. În acest moment, maghiarii din România stau pe un scaun cu trei picioare, avem reprezentare la nivelul autorităţilor locale, în Parlament şi în Consiliul Europei. Ne lipseşte reprezentarea la Bruxelles ca scaunul pe care stăm să fie unul stabil”, a arătat Frunda.
  El a încercat apoi să demonstreze că UDMR a fost întotdeauna alături de comunitatea maghiară, în ciuda a ceea ce susţin adversarii politici de la formaţiunile radicale care-l sprijină la alegeri pe episcopul Laszlo Tokes. „Atunci când vă veţi prezenta la urne, să nu uitaţi că UDMR şi-a onorat întotdeauna promisiunile. Acum zece ani, sloganul nostru era «În Europa fără vize» şi iată că acum ele nu mai sunt necesare, am spus că trebuie să ne folosim limba maternă în administraţie şi în justiţie şi acest deziderat s-a realizat. Am promis o universitate în limba maternă şi acum «Sapientia» este la Miercurea-Ciuc”, a spus Frunda. Imediat ce liderii Uniunii şi-au terminat discursurile, participanţii au sărbătorit „noua descălecare” cu palincă şi colaci kurtos.

  Bucureşti,30.XII..2009 ENE NICANOR GEORGE
  Victimă a abuzurilor neocomuniste
  personal şi prin mandatarul meu fiu
  Ene Dragoş Marian

  ……………………. ……………………..

  CONDUCERII CURTII DE APEL BUCURESTI

 16. Carmen says:

  La multi ani, Alina!
  pupici

 17. gelu says:

  La Multi Ani frumoasei liberale!!! Sanatate, fericire si noroc cit cuprinde in 2010.

 18. Plebea says:

  Laaa Muuuuulti Aaaani !!! An Nou Fericit ! :D

 19. Parmalat says:

  @Alina:

  P.S. esarfa ta e superba de fiecare data, a very personal touch :)

 20. Arhi says:

  domnisoara Gorghiu, sunteti una din cele mai decente, frumoase si in acelasi timp delicate politiciene. Oricum, intr-un top unde contracandidat va este Elena Udrea, castigati de la distanta :)

 21. tibi says:

  La Multi Ani !!!

 22. HOMER says:

  REFERITOR LA PUTEREA DE A INTINDE O MANA,MA GANDEAM LA SOLIDARITATEA DELFINILOR CU OMUL SAU CU OAMENII AFLATI LA DISPOZITIA RECHINILOR SAU A MARELUI RECHIIN ALB OPORTUNIST!
  LA SPIRITUL DE SACRIFICIU AL ACESTOR PRIETENI ADEVARATI AI OMULUI,-PE CERE EL OMUL NU A FACUT EFORTURI SUFICIENTE DE AI INTELGE NATURA PUR ALTRUISTA,SI CORELATIV DE A LE INTANDE O MANA!
  BATAIA COZILOR IN APA A DELFINILOR SALVATORI,NCERCA SA FACA OAMENII VIZATI DREPT TINTA A FEROCELUI UCIGAS, SA VADA PERICOLUL DE DEDESUBTUL LOR,CA SI DIN PPREJUR,.SA NU MAI INAINTEZE SPRE GOLF=LOCUL UNDE MARELE ALB ERA STAPAN ABSOLUT!CEL CARE A SCRIS MAREA COMEDIE A UMANITATII. , BALZAC A FOST CONSTIENT DE ACEST LUCRU SENS IN CARE I DORMEA 2-3 ORE PENTRU A REALIZA TOT CE SI-A PROPUS!

 23. maca says:

  In opinia mea nu constituie un criteriu obiectiv de clasificare al persoanelor, modul de a-si alege vestimentatia, chiar daca sunt persoane publice. Nu cred ca este o clasificare/top, prea inspirat.
  In ceea ce va priveste,d-na Alina G. consider ca prin alaturarea numelui dvs alaturi de al unor fruntase PD-L si apropiate a lui Traian Basescu este o tentativa de minimizare a activitatii dvs politice. Cred ca o clasificare obiectiva ar fi trebuit sa va includa in top-ul celor mai active, indraznete si eficiente activitati politice, amintindu-ne doar de comisia Ridtzi.

 24. Adela says:

  La multi ani!!!
  Inainte de toate, se cuvine sa remarc faptul ca in politica romaneasca exista doua exceptii care contrasteaza puternic cu peisajul anost: Alina Gorghiu si Daciana Ponta. Delicate, rafinate, instruite,ele lasa impresia ca au fost plantate in acest mediu doar pentru a-i potenta, prin contrast, uratenia, grobianismul, limitarea.
  Nu poti sa nu remarci ostentatia vestimentara a damei Udrea si sa nu te intrebi de ce o femeie cu proportiile ei are nevoie de pantaloni mulati albi, de pantofi rosii la costum rosu, de haine cu volum care o dezavantajeaza, creand un aspect inestetic de “sorcova vesela”. Fara sa mai luam in calcul situatiile in care, la tinutele Chanel, doamna ministru mai asorteaza si un mop sau o pereche de andrele din colectia bunicii… N-as fi avut nimic impotriva daca si-ar fi cunoscut lungul nasului si ar s-ar fi multumit cu statutul de “purtator de cuvant” al emanatiilor basesciene.
  Am sentimentul ca in cazul unor astfel de personaje, ostentatia vestimentara are drept scop mascarea vidului intelectual, a impotentei profesionale, a imposturii, in general.

 25. Bibliotecaru says:

  “Bine îmbrăcat” este ceva foarte relativ. Contează foarte mult şi momentul, şi ocazia, şi cum porţi îmbrăcămintea.

  Eu unul nu ştiu nici măcar o femeie bine îmbrăcată în Parlamentul României astfel încât să arate şi bine (ori măcar corect). Se utilizează îmbrăcămintea scumpă, poşete scumpe, încălţăminte scumpă… din păcate asta nu ajută prea mult.

  Poate Mona Muscă… dar nu mai este în parlament.

  O femeie trebuie să respire feminitate, nu poate alege lucrurile care arată bine pe manechinul din magazin, oricât de bine ar arăta pe acel manechin.

  Cu atât mai regretabil dat fiind că vorbim de cheltuieli importante alocate garderobei…

 26. Marius says:

  Un An Nou bun! La multi ani!

 27. Ana G. says:

  La Multi Ani pentru 2010!
  Sincer, am fost placut surprinsa sa constat ca si tie iti plac creeatiile Janine. Credeam ca eu sunt singura! :-) Dar de fapt, esti Fecioara. De ce ma mai mir? Foarte frumos articolul. Un an pe placut tau, drago! Muaaaaaaaah! :-)

 28. sorin gyorgyfalvi says:

  La multi ani !

  Spre ca n-ati mincat curcan de revelion, mai buna e gaina in zilele astea, pentru ca e riciitoare si da iinspre inapoi, inspre 2008. Anu 2010 ne va aduce numai dezastre din pacate si daca acum citeva luni aveam speranta ca anul 2010 sa fie ultimul din ciclu dezastre, facindu-si efectul deciziile din 2009, acum sunt convins ca si anul 2011 va fi unul extrem de rau ca urmare a faptului ca si in 2010 vom avea acelasi guvern corupt pina in maduva oaselor. Romania a ajuns o tara cu insolvabila care in anul 2010 va bate la ghiseul FMI inca odata, numai ca de data aceasta va fi refuzata, asa cum este refuzat de catre banca un cetatean care are un salariu de 1000 RON si are de achitat rate lunare de peste 700. Sansa utilizarii cu cap a infuziei financiare pentru relansarea economica a fost ratata si nu cred ca mai exista sanse pentru a avea inca una. Spre finalul anului undeva prin septembrie toata lumea va ajunge la concluzia mea. Cind unei firme i-i se reduce activitatea economica cu 80% are sansa sa-si reduca personalul, costurile fixe cu 80%, ba chiar are si sansa sa renunte la activitatea economica in tara asta, dar daca STATUL isi reduce veniturile cu 40% ce poate face ? In primul an s-au redus veniturile la Buget cu aproape 20%, si a doua parte se va reduce in 2010. In 2009 statul n-a reusit sa diminueze cheltuielile bugetare cu aceeasi proportie, in 2010 nu va reusi nici atit. Acoperirea lipsei financiare pe 2009 s-a facut exclusiv din credite externe si interne, aceeai nevoie ar exista si in 2010 numai ca de pe piata interna nu se va mai obtine nimic, iar de la FMI, Banca Mondiala si BEI nu cred ca se va putea obtine nici macar jumate din cit s-a obtinut pentur 2009. Lipsa asta financiara de proportii apocaliptice va iesi la iveala automat dupa data de 30 iulie si in scurt timp Statul Roman va fi in stare de faliment.

  Probabil multi se vor grabi sa ma contrazica, sa spuna ca sunt un pestimist incurabil, lucru care ar fi total fals. Celor care m-ar contrazice le spun ca si pentur anul 2009 facusem calcule similare in decembrie 2008, iar calculele facute de mine s-au dovetit aproape exacte. As vrea eu sa n-am dreptate macar de data asta.

  Toate minciunile care s-au spus despre Criza Mondiala, cum ca Romania ar fi fost afectata de criza si de aceea cind se va termina Criza Mondiala isi va reveni si Romania, vor iesi la iveala. In Romania criza este in proportie de peste 90% o criza politica, iar acum deja e prea tirziu sa mai poata fi reparat ceva. Veniturile de la Bugetul Statului sunt dependente exclusiv de rezultatele economice ale mediului PRIVAT de afaceri, iar acest mediu privat a fost nimicit definitiv. Increderea strainilor in economia Romaneasca nu se va reface nici peste 4 ani. Firmele romanesti care au rezistat eroic in 2009 cu speranta unui semnal pozitiv in economie au cedat dupa anuntarea guvernului. Acum, majoritatea celor care mai rezistasera isi inchid portile, si Boc poate sa fie dublu satisfacut prin aprilie cind va afla ca si-a dublat reusita in eradicarea firmelor din Romania. Guvernul asta kamikaze a reusit sa ne duca la tinta si sa si detoneze bomba. Cu toate ca tot dezastrul asta a fost foarte previzibil cu un premier ca Boc si un presedinte ca basescu, se pare ca n-a interesat prea multa lume. Interesul va fi trezit violent prin vara, cind eu unul ma astept la masuri din alea gen Stolojan cu nationalizarea valutei si alte minuni. Ma astept ca intr-o zi BNR sa anunte un curs EURO de 3-4 ori mai mare pentru leu, in felul acesta acoperind o parte din lipsa. Multi din cei care vor mai avea capital la acea data il va avea in valuta, de aceea ma astept si la o nationalizare a valutei. Masurle astea par acum de domeniul SF, dar daca nu va exista alta solutie ce credeti ca se va putea face altceva ? Nici nationalizarea integrala a profitului tuturor firmelor pe un an nu va fi o iesire din situatie, deoarece nu vor mai fi prea multe firme functionale la acea data, exceptind firmele clientelei politice ale PD.

  In fine, se pare ca tara asta nu si-a invatat lectia din 1999. Azi nici macar nu mai exista conjunctura politica favorabila din 1999, cind nu exista un PD cu ghearele adinc infipte in toata economia. PSD-ul de la acea vreme a stabiilizat situatia numai si numai prin promisiuni extrem de ferme privind stabilitatea economica pe termen lung, si multe firme multinationale au luat tzeapa atunci tocmai prin faptul ca la nici 10 ani distanta se dovedeste ca un guvern de inconstienti poate sa spulbere din temelii toata baza morala a existentei lor in Romania. Investitiile cu adevarat impact in economie nu se amortizeaza nici in 10, nici in 15 si poate nici in 20 de ani daca valoarea activelor lor se prabuseste datorita prabusirii increderii generale in economie.

  Referitor la tema articolului prefer sa ma exprim in septembrie, si vom vedea atunci daca va mai fi cineva interesat care barbat politician se imbraca mai bine, sau care femeie politician e in top 10.

 29. Anonymous says:

  La multi ani,Alina!In topul sperantelor mele esti pe locul 1.Sunt o sustinatoare din Ardeal,cred in liberalism,implicit ,decenta si eleganta deopotriva.
  Vorbeam despre Crin si despre tine.

 30. lucia.alexandru says:

  La multi ani,Alina!In topul sperantelor mele esti pe locul 1.Sunt o sustinatoare din Ardeal,cred in liberalism,implicit ,decenta si eleganta deopotriva.
  Vorbeam despre Crin si despre tine.

 31. loredana says:

  Anul care vine sa iti aduca speranta unui nou inceput, energia necesara pentru a-ti implini toate obiectivele, intelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care ti le ofera si pe acel cineva care te face sa zambesti. Cu respect,Loredana.

 32. Iulian Ct says:

  Credeam ca ziarul Libertatea face topurile astea, acum au inceput si deontologii de la realitatea?
  Si mi se pare extrem de amuzant un top al barbatilor in costum.
  Apropo se voteaza hainele sau persoana?

 33. Va multumesc tuturor pentru urarile de an nou si va doresc multa sanatate si voiosie ca sa incepeti munca in 2010 cu dreptul :-)

  ROBERT HORVATH NEW YORK

  Este o abordare cel putin interesanta, dar o solutie destul de dificil in momentul de fata, de adoptat pentru a iesi din criza politica din Romania. Desi unii ar putea spune ca s-a terminat, aceasta criza continua prin lipsa de calificare a guvernantilor si prin neincrederea aratata de populatie fata de clasa politica.

  Homer

  Mai rar asemenea oameni, care sa se asemene delfinilor, ca sa nu mai spunem lui Balzac

  Adela, Arhi, Maca

  Va multumesc pentru aprecieri si, sincer, as fi preferat sa nu fiu alaturata dnei Udrea nici macar intr-un top de genul acesta, dar…daca a inceput lupta, atunci sa castige cel mai bun :D

  Bibliotecaru

  Aceasta e inca o parere. E normal ca opiniile sa difere. Poate nu e relevant acest top, dar cred ca putem sa mai destindem cateodata atmosfera cu alte subiecte legate de politicieni dar fara politica, si poate chiar amuzante….

  Sorin gyorgyfalvi

  Eu nu ma voi grabi sa trag concluzii gresite, mai ales ca ce spui e pertinent, asa ca ar trebui ca fiecare dintre noi sa se automotiveze si sa se mobilizeze pentru ca aceste previziuni sa nu aiba loc

  Marius Mina

  Mmm, nu pot sa spun ca ma asteptam ca totul sa fie liniste si pace de acum inainte pentru liberali

  Iulian Ct.

  Cred ca e nevoie de ceva curaj ca sa faci un top al persoanelor in politica, si sa-l mai si motivezi…Asa ca e mai sigur sa te rezumi la haine

 34. raul says:

  La multi ani.

 35. Bibliotecaru says:

  @ Alina Gorghiu
  Nu vreau să mă înţelegeţi greşit, nu dau mare importanţă hainelor. Mi se pare însă nepotrivit să văd cum unele doamne aflate în elita politicii româneşti, sau a show-biz-ului, aruncă mii de euro pe lună pentru a se îmbrăca prost şi, mai ales, neadaptat momentului. În divertisment poate e normal să fii un pic excentric, în politică însă cel mai de preţ lucru este încrederea pe care cetăţeanul o are în tine. Aspectul trebuie să “emane” siguranţă, hainele trebuie să pară purtate de omul care are cuvântul greu. De exemplu, domnul Boc se îmbracă la costum, la fel şi domnul Meleşcanu. Costumul pe domnul Boc vorbeşte despre un om agitat care încearcă să atragă atenţia, costumul pe domnul Meleşcanu arată stabilitate, calm, decenţă şi eleganţă.

  Domnul Meleşcanu a spus mai demult o chestiune interesantă, un om politic trebuie să aibă întotdeauna şosete negre şi lungi, astfel încât să nu se facă văzută pielea piciorului de sub pantalon… Sunt mici reguli, mai este şi imaginea pe care ar trebui să o clădească un consilier de imagine priceput şi nu ales pentru că este verişorul nu ştiu cui… Un politician care arată ca un prim-secretar venit în vizită la intreprinderi pentru a da nişte indicaţii… poate fi el oricât de bine-intenţionat, nu-l va lua nimeni în serios.

  Numele designerului este important, dar, oricât ar fi de cunoscut acel designer, îmbrăcămintea nu arată la fel pe toţi.

 36. Anonymous says:

  Stimata Domnisoara ALINA,
  Daca ar fi sa adaugam si “imbracamintea” sufleteasca, ati fi cu siguranta cea mai bine imbracata femeie din politica romaneasca.

  Un An Nou fericit!

 37. MARIN says:

  Stimata Domnisoara ALINA,
  Daca ar fi sa adaugam si “imbracamintea” sufleteasca, ati fi cu siguranta cea mai bine imbracata femeie din politica romaneasca.

  Un An Nou fericit!

Lasă un răspuns